Verwacht

  • Gezicht van...
  • Rafelroutes
  • Tekentaal
  • Snippers
  • Wanneer de volgende editie van Liemers Gezicht verschijnt is nu nog niet bekend.
  • Voor eerdere publicaties klik op de rubrieknaam en scroll naar beneden. 

 

   

 

 

Header Denksels Definitief

Bezinnen

Filosofie en spiritualiteit liggen veel dichter bij elkaar dan menigeen vermoedt. In de kern gaan ze allebei over de vraag naar de betekenis of de zin van ons leven. Anders gezegd, het zijn allebei vormen van bezinning. Filosoferen lijkt vooral een rationeel gebeuren, spirituele aandacht vooral een kwestie van gevoel of intuïtie.

Lees meer...

Header Denksels Definitief

Waarheid en gevoel

Corona en de bijbehorende maatregelen roepen veel emotie op in de samenleving. Het feit dat we niet meer mogen of kunnen doen wat we willen en wat we gewoon waren, roept weerstand op. Natuurlijk ook bij mij, al ben ik filosoof. 

Lees meer...

Header Denksels Definitief

Levensvragen

Deze aflevering van Denksels is ontstaan in de trein. Mijn vriendin en ik zijn op weg naar de Italiaanse Alpen. De trein is Zevenaar voorbij geraasd. De Liemers hebben we in iets meer dan 10 minuten in een rechte lijn doorkruist. Op naar hoger gronden.

Lees meer...

Header Blog 1

De Liemerse identiteit?

Ik bezocht laatst een lezing over het onlangs verschenen en prachtige boek 'De Liemers'. Er werd die avond kriskras door de geschiedenis van deze streek gewandeld. Rode lijn in het verhaal: de Liemers is typisch een grensgebied, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Tirol (kom dáár maar eens op).

Lees meer...