Verwacht

  • Gezicht van...
  • Rafelroutes
  • Tekentaal
  • Snippers
  • Wanneer de volgende editie van Liemers Gezicht verschijnt is nu nog niet bekend.
  • Voor eerdere publicaties klik op de rubrieknaam en scroll naar beneden. 

 

   

 

 

MKF20160520 55

Sober

Het is geen kwestie van luiheid, evenmin van gebrek aan inspiratie of zin om te schrijven. Wat het wel is? Drukte. Met Het Liemers Kookfestijn! Op maandag 8 oktober wordt het Liemers Kookfestijn gehouden, een kookwedstrijd voor grootouders en kleinkinderen. Het Liemers Kookfestijn vormt onderdeel van het project Korte Ketens in het Liemerse Landschap. Heel kort door de bocht is dat een initiatief om regionale producenten en consumenten dichter bij elkaar te brengen. De Liemers heeft een keur aan bedrijven die groente, fruit, molenaarsproducten, paddenstoelen en vlees produceren. Alles van uitstekende kwaliteit. Helaas weten nog te weinig mensen van hun bestaan. Daar probeert het project Korte Ketens verandering in te brengen. Met het Liemers Kookfestijn komt die bewustwording een klein stukje dichterbij. De kookduo's, vijf in totaal, hebben een aantal regionale producenten bezocht om zich te oriënteren en koken hun wedstrijdgerecht met zoveel mogelijk producten uit de streek. De kers op de taart is de coaching door een chef-kok van een regionaal restaurant. 

Wat Liemers Gezicht daarmee te maken heeft? Alles. Het initiatief voor deze bijzondere kookwedstrijd komt uit de koker van Liemers Gezicht, nogal wat organisatorische bezigheden liggen op het bord van Liemers Gezicht en.....Liemers Gezicht maakt een special. Een heel bijzonder digitaal boekje met verhalen, met cartoons van Erwin Hogeboom, onze huiscartoonist, met wijntips van sommelier Edwin Raben en met een bijzondere opmaak van Nicky Vermeer van Univorm. Op dinsdag 9 oktober is het digitale boekje in de lucht. Op de website van Liemers Gezicht staat dan ook de link naar de special. Al deze activiteiten zijn debet aan de magere uitgave van zowel de augustuseditie als deze septembereditie. Eind oktober staan we er weer met meteen al een mooi verhaal over het proces van druif naar wijn én met een interview met Edwin Raben, gedurende 10 jaar de beste sommelier van Nederland. Hij maakte op basis van de wijnen van Leon Masselink bij elk wedstrijdgerecht van het Liemers Kookfestijn een passend wijnadvies.

Kortom, houd 9 oktober Liemers Gezicht in de gaten.

door José Vleeming