Verwacht

  • Gezicht van...
  • Rafelroutes
  • Tekentaal
  • Snippers
  • Wanneer de volgende editie van Liemers Gezicht verschijnt is nu nog niet bekend.
  • Voor eerdere publicaties klik op de rubrieknaam en scroll naar beneden. 

 

   

 

 

MMK Fibonacci 05

Kunstwandelingen 

Rafelroutes is altijd 'in' voor iets nieuws. En dat is met de rubriek kunstwandelingen zeker gelukt. Overal om ons heen is kunst. Van die leuke koffiemok tot dat gezellige picknickleed. Alles is ooit door iemand bedacht en verder ontwikkeld. Ook in de openbare ruimte staat kunst. Objecten die er soms al jarenlang staan en waar we gedachteloos langs fietsen of lopen. Althans, zo vergaat het mij vaak. Om die openbare kunst wat meer aandacht te geven zijn de kunstwandelingen ontstaan. Het idee komt niet volledig uit de koker van Rafelroutes, het is zoals vaker het geval is, een beetje van Maggi en een beetje van Rafelroutes.

Waarom kunstwandelingen?
Kunst kijken, lekker bewegen en wellicht een minder bekend deel van je woonplaats ontdekken, dat is de bedoeling van deze wandelingen. En stilstaand bij dat kunstobject dient zich vanzelf de vraag aan 'mooi of niet mooi'. En vervolgens misschien ook waarom 'mooi of juist helemaal niet mooi'? Denk er eens een moment over na, 'het is voeding voor de geest' zou Ankie Krom zeggen. De kunstwandelingen zijn wat afstand betreft voor de meeste mensen goed te doen. Ze blijven tussen de ca. 4 en 8 kilometer. 

Waar?
De benen kunnen al volop gestrekt worden. Duiven, Westervoort en Zevenaar hebben de primeur. In Duiven is één route helemaal klaar, de tweede staat in de steigers en is binnenkort ook beschikbaar. Zevenaar kent al twee heel verschillende routes; aan de derde wordt de laatste hand gelegd en in Westervoort nodigen een lange en een wat kortere versie uit om de wandelschoenen aan te trekken.

Liemers breed
Het blijft niet bij deze plaatsen. Ook kunst in de openbare ruimte in andere Liemerse plaatsen mag zich straks verheugen in een eigen wandeling. En ere wie ere toekomt, het Rafelroutes-team krijgt met regelmaat advies of hulp van derden die de wijken beter kennen en ons de mooiste routes helpen maken.

Kortom, kom er eens uit, download een beschrijving of nog makkelijker volg de gpx-route. Vergeet af en toe niet op Rafelroutes te kijken, daar is uitleg over het kunstwerk en de maker te vinden.

door José Vleeming
P.S.: de foto in de header toont kunstwerk Fibonacci van Pjotr van Oorschot in Westervoort